Gelijkwaardigheid als basis voor iedere relatie

De basis van iedere relatie

De basis van iedere relatie..

Voor mij begint dit bij gelijkwaardigheid en hiervoor kan ik meerdere redenen bedenken. Gelijkwaardigheid is in elke relatie voor mij belangrijk, vooral wanneer je altijd klaar staat voor een ander. Het besef dat ik daardoor moeite had om echt te kunnen ontvangen, dat kwam pas die bewuste dag.

 

Gelijkwaardigheid als basis voor iedere relatie
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

De redder in nood

Als geboren “redder in nood” ken ik de nodige valkuilen als het gaat om anderen willen helpen. Bovenaan deze lijst staat mezelf voorbij lopen, ten koste van alles. Daarna komt het enorme verantwoordelijkheidsgevoel voor alles en iedereen. Maar er is nog een belangrijke valkuil, namelijk het niet kunnen ontvangen van wat een ander mij wil geven.

Het besef

Pas toen ik een aantal weken geleden aan het schrijven was in mijn journal kwam dit besef. In contact met anderen betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik veel aan het geven ben. Echter vanuit mijn professie is dit zo’n gewoonte geworden. “Dat is wie ik ben”, hoor ik mezelf dan zeggen. Maar juist die uitspraak is een conditionering, die ik voor waarheid heb aangenomen.

Die week had ik een afspraak met een vriendin. Ik nam mezelf voor om het anders te doen, vanuit de intentie om een gelijkwaardig gesprek te voeren samen. Tot mijn verbazing verliep het zoveel anders dan ik was gewend. Na afloop voelde ik me energiek en geïnspireerd, in plaats van vermoeid en leeg. Het werd me pijnlijk duidelijk dat ik nu pas werkelijk ook haar energie echt had kunnen ontvangen.

Volledig accepteren

Kun jij een ander zien en erkennen voor wie die persoon werkelijk is? Ben je in staat om die ander volledig te accepteren, zonder ergens een oordeel of mening over te hebben? Lukt het jou om oprecht te luisteren, er te zijn voor een ander en echt in gesprek te gaan samen? Hoe vaak zijn je gedachten alweer afgedwaald naar iets anders?

In een wereld voor dualiteit is dit voor de mens nog een hele uitdaging. Maar het is de belangrijkste basis in iedere relatie, zowel zakelijk als privé. Zelfs naar jouw kind(eren) toe kan dit een enorm verschil maken, want zij zijn tenslotte je grootste spiegel(s) in het leven. Het is een illusie om te denken dat jij het altijd beter weet.

Waar plaats jij jezelf?

Wanneer gelijkwaardigheid ontbreekt, dan zal je ervaren dat een gesprek moeizaam verloopt. Dan kost het jou mogelijk veel energie en voel jij je na afloop “leeggezogen”. Mogelijk merk je zelfs op hoe weinig er werkelijk wordt gedeeld en ontvangen. Maar laat nou juist hierin een belangrijke boodschap liggen.

Jezelf boven of onder een ander plaatsen ongeacht jouw intentie – bijvoorbeeld door een bepaalde rol aan te nemen en jezelf daarmee te identificeren – brengt namelijk een heel andere energie in beweging. Terwijl gelijkwaardigheid creëert ruimte tussen mensen om elkaars inspiratie, wijsheden en ervaringen echt te kunnen ontvangen.

Erkenning als sleutel

Deze natuurlijke balans resulteert in wederzijdse erkenning en waardering voor hetgeen jullie delen met elkaar. Er wordt dan een heel krachtige creatieve energie geactiveerd die zorgt voor inzichten en magie. Een uitnodiging om dit eens voor jezelf te onderzoeken de komende dagen.

Ben jij benieuwd op weke manier je jezelf vastzet in bepaalde patronen of rollen, maar wil je hierin graag ondersteuning van mij? Weet dat je meer dan welkom bent! Neem gerust Contact op en laat je vraag achter.

Liefs,

 

Cynthia

 

We zijn allemaal bladeren aan verschillende takken van dezelfde boom💕

Gratis Meditatie

Wil je alvast gratis kennis maken met mij? Laat dan hiernaast jouw gegevens achter en ontvang een klein cadeau van mij per mail.

In deze liefdevolle zachte meditatie begeleid ik jou terug naar jezelf.

Jij mag even heerlijk ontspannen en tot rust komen. De Healing Energie geeft jou precies wat je nodig hebt in dat moment.

Liefs Cyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll naar boven