Ik ben anders

Ik ben anders

Ik ben anders dan jij..

Jarenlang voelde ik me onbegrepen, anders en niet gehoord. Ik was me onbewust gaan identificeren met anderen, maar raakte daardoor nog verder verwijderd van mezelf. Toch was het aanpassen  zo’n tweede natuur voor me geworden. Wat moest ik doen om dit te doorbreken?

 

Ik ben anders
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

Ik ben anders dan jij en dat is helemaal oké!

Deze zin moest ik echt een aantal keer herhalen voor mezelf. En soms nog wel eens.. Jarenlang voelde ik me namelijk een buitenbeetje, werd gepest en hoorde nergens echt bij. Toch zag ik vaak vooruit wat er ging gebeuren, voelde feilloos de emoties aan bij anderen en keek soms dwars door mensen heen. “Was ik echt zoveel anders dan anderen?”

Deze gedachte en twijfels hebben me lang bezig gehouden, maar toch kon ik mezelf nooit volledig accepteren. Het verbergen achter een masker voelde voor mij namelijk veel veiliger. Al op jonge leeftijd leerde ik mezelf aanpassen aan mijn omgeving. Soms kon ik zelfs volledig verdwijnen naar de achtergrond, zonder dat iemand mij opmerkte.

Gevangen in mezelf

Voor mijn gevoel zat ik gevangen in mezelf. Toen kon ik nog niet zien welke vastgeroeste patronen en negatieve gedachten ik zelf had gecreëerd in mijn hoofd. Bovendien werd het verhaal dat ik mezelf vertelde steeds weer bevestigd aan mij. Dat was wat ik destijds kon waarnemen.

Maar in 2015 begonnen de eerste scheuren zich te vertonen in dit verhaal. Na een zware longontsteking lukte het me niet om te herstellen. Maandenlang heb ik thuis gezeten met de eerste burn- out. Zelfs de kleinste dagelijkse dingen als de was doen of eten koken voor mijn gezin waren een enorme opgave.

Verandering

Na een aantal emotionele en confronterende sessies met een Therapeut werd alles wat er in mij leefde door elkaar geschud. Er was geen weg meer terug nu.. In alles voelde ik de uitnodiging om echt eerlijk te zijn naar mezelf. Het werd een jarenlang proces met veel momenten van keihard op mijn bek gaan, boos zijn op mezelf, veel emoties, slecht slapen en heftige paniekaanvallen.

Dit is het moment geweest in mijn leven waarop ik ben begonnen met schrijven. Gewoon op een vel papier in mijn schrift of in leeg document op de computer. Eerst was het vooral een dagboek om al mijn gedachten eens kritisch te onderzoeken. Toen de energie eenmaal begon te stromen tijdens het schrijven, kwamen ook alle herinneringen voorbij. Mijn leven tot dusver kreeg vorm op papier.

Emoties

Terwijl ik aan het schrijven was, besloot ik dat alles er mocht zijn. De boosheid, frustratie, het verdriet, gevoelens van afwijzing, schuld, eenzaamheid.. Schrijven bleek voor mij niet alleen helend te zijn, maar het bracht me nog iets anders eenmaal voorbij alle emoties. Het gaf mij de mogelijkheid om mijn verhaal te doorgronden en in te zien wat er was gebeurd in al die jaren. Ik kon zonder oordeel waarnemen welke rol ik zelf had vervuld hierin, maar zag ook wat ervoor nodig was om dit te veranderen.

De waarheid

Ik ben inderdaad anders dan jij en dat is helemaal oké. Dit is namelijk mijn pad wat ik bewandel in dit leven. Het is juist door deze bijzondere talenten en gevoeligheden, dat ik er nu kan zijn voor jou in mijn praktijk. Voel jij je ook anders en ben jij er klaar voor om jouw verhaal te (her)schrijven, maar wil je dit graag samen doen?

Je bent meer dan welkom voor een Intuïtieve Sessie van 30 minuten waarin we samen gaan afstemmen op jouw verhaal en energie. Met alle liefde van de wereld reis ik een stukje met jou mee. Heb je interesse, neem dan even Contact op met mij. Vraag hieronder alvast de gratis Meditatie aan die volledig in het teken staat van zelfliefde. 

 

Veel liefs,

 

Cynthia

Iedere verandering in jouw leven begint bij het maken van een andere keuze

Gratis Meditatie

In deze liefdevolle en zachte meditatie begeleid ik jou terug naar jezelf. Jij mag even heerlijk ontspannen en tot rust komen. De Healing Energie geeft jou precies wat je nodig hebt in dat moment.

Liefs Cyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll naar boven