Perfectionisme

Perfectionisme

Perfectionisme

Wanneer je voor het eerst papa en mama wordt, dan komt er zo ontzettend veel op je af. Jullie hele leven verandert en je wilt alles goed doen, probeert de perfecte ouder te zijn voor jullie pasgeboren kindje.

Sinds de geboorte van onze zoon in 2009 ben ik mezelf nog bewuster geworden van mijn perfectionisme, maar ook van alle conditioneringen! Het voldoen aan al die verwachtingen werd me bijna teveel.. Hoe kon overeind blijven voor ons lieve mannetje?

 

Perfectionisme
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

Het perfect willen doen

Onzeker door mijn perfectionisme

Voor de geboorte van jullie kindje lees je allerlei tijdschriften en boeken voor ouders, kijk je video’s op YouTube over bevallingen en probeer je jezelf zo perfect mogelijk voor te bereiden op het ouderschap. En ik weet er alles van. Toen onze zoon in 2009 werd geboren, wilde ik het heel goed doen voor hem en had alles perfect voorbereid. Althans, dat dacht ik. Maar het liep anders..

Na een zware thuisbevalling moesten we met spoed naar het ziekenhuis. Eenmaal thuis stond er dagelijks een bezorgde verloskundige aan mijn bed. Het ging niet goed met ons mannetje en ook de borstvoeding kwam niet op gang, dus werd ik bezocht door een lactatiedeskundige. De onzekerheid nam met de dag toe over mijn eigen kunnen als moeder.. 

Angst om het niet perfect te doen

Mijn slaaptekort en de angst om het niet perfect te kunnen doen, begon mij volledig te verlammen. Maar ik voelde ook iets heel krachtigs in mezelf borrelen, er klopte iets niet. Na ruim twee weken hectiek aan mijn bed was ik het beu. Alles in mij schreeuwde om rust en ruimte om te luisteren naar mijn intuïtie. 

Het bleek de beste beslissing.. Vanaf dat moment wilde mijn zoontje drinken en kon ik hem eindelijk borstvoeding geven. Het teveel willen weten en alles tot in de puntjes voorbereiden, had juist gezorgd voor onzekerheid. Bovendien was er daardoor geen ruimte meer om te voelen.

Wat perfectionisme mij leerde

Wat dat betreft heeft de komst van onze zoon ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ben gaan kijken naar allerlei belemmerende patronen in mijn leven, waaronder perfectionisme. De belangrijkste inzichten deel ik dan ook graag met jou, zodat jij mogelijk meer ruimte voelt om dingen juist uit te proberen! 

  1. Geniet van de reis die je aan het maken bent.
  2. Ontdek wat je volgende keer anders wilt doen.
  3. Focus op dat wat wél goed is gegaan.
  4. Deel je ervaringen, zodat jij kunt afstemmen.
  5. Leer steeds meer vertrouwen op jouw gevoel.

Anders omgaan met perfectionisme

Ben je toe aan de volgende stap en wil jij graag anders leren omgaan met perfectionisme? Weet dat je meer dan welkom bent voor een Soul Sessie, waarin we samen gaan onderzoeken hoe jij dit kunt doen. Neem dan zeker contact op!

Liefs Cyn

When you are willing to feel it, you can heal it

Podcast over Perfectionisme

Het experiment dat leven heet

Samen met mijn lieve vriendin Anne neem ik jou mee op reis in het experiment dat leven heet. In onze podcast delen wij onze persoonlijke ervaringen met je, maar praten wij ook over gezondheid, kinderen, opvoeden, Human Design en nog veel meer.

In deze derde aflevering hebben wij het over perfectionisme. Dit heeft ons beiden iets gebracht, maar met tijden ook echt tegengehouden. Je bent meer dan welkom om te reageren en jouw vraag met ons te delen. Dit kan via Spotify of op Instagram @hetexperimentdatlevenheet. Ik wens je alvast veel luisterplezier toe!

Liefs Cyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven