Over Cynthia

In alles voel ik een diep verlangen om een bijdrage te zijn in de liefdevolle verbinding tussen kinderen en hun ouders. De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren hoe we als gezin met elkaar zijn verbonden. Vooral welke invloed we hebben als ouder op onze kinderen. Dit is de inspiratie geweest voor het aanbod binnen Praktijk Cyn. De songtekst van I Have a Dream (Abba) geeft zo mooi mijn visie weer op het leven en de reis die ik zelf aan het maken ben, als moeder én professional. Voor mij staat ons hele leven in het teken van ervaren, (h)erkennen, inzichten ontvangen, loslaten en groeien. Dit is een oneindig proces waarin het genieten van en met elkaar op de eerste plaats mag komen!

Jezelf leren genezen, lichaamsbewustwording
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

Hoe mijn eigen reis begon

Revalideren en herstellen

Kort na de geboorte van onze zoon in 2009 kreeg ik een auto ongeluk en kwam lange tijd thuis te zitten met NAH. Destijds was ik werkzaam binnen het onderwijs en verantwoordelijk voor het begeleiden van jongeren rondom hun stage. Tijdens het revalidatieprogramma voelde ik diep van binnen dat het ongeluk mij niet zomaar was overkomen.. Maar ik besloot door te gaan en wilde vooral aan iedereen laten zien dat ik alles weer kon.

Masker op

Bijna 6 jaar lang wist ik dit masker op te houden naar de buitenwereld. De zorgen voor mijn gezin combineerde ik met een drukke baan bij het ROC als Beroepskeuzeadviseur en Trainer. Ik volgde meerdere opleidingen om mezelf verder te specialiseren op het gebied van faalangst, assertiviteit, weerbaarheid en psychische stoornissen bij kinderen en jongeren. In deze tijd kreeg ook onze zoon de diagnose autisme en besloot ik een opleiding te volgen tot Autisme Coach. Er gebeurde ontzettend veel, zowel binnen ons eigen gezin als op mijn werk.

Verbinden met kinderen & jongeren

De kinderen en jongeren waar ik mee mocht werken, hebben mij zo ontzettend veel geleerd en laten inzien. Ik was in staat ze werkelijk te zien en voelde wat zij nodig hadden. Met veel liefde mocht ik er voor hen zijn en kon veel betekenen voor ze, tot ik in 2015 burn- out raakte en met een longontsteking thuis kwam te zitten. De zware migraine aanvallen die ik jarenlang als waarschuwing kreeg, waren niet voldoende geweest. Nu kon ik niet meer en kreeg letterlijk geen lucht. Het was tijd om te gaan luisteren naar mijn lichaam. Ondanks alle begeleiding van specialisten in het ziekenhuis wist ik dat ik daar niet de antwoorden zou vinden, waar ik naar op zoek was.

cynthia jansen
Hulp bij opvoeden & opgroeien, kindercoaching

Moeite om te voelen

Systemisch werk

Rationeel kon ik alles prima benoemen, analyseren en verklaren.. Maar het voelen had ik behoorlijk onderdrukt.. Mijn herstel begon bij de haptonoom, naast een traject bij de psycholoog. Daar maakte ik voor het eerst kennis met opstellingen. Beetje bij beetje begon ik me te realiseren hoeveel invloed het familie systeem had op mezelf, mijn gezin én gezondheid. Nadien ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen richting NLP en systemisch werk. Inmiddels is het een essentieel onderdeel geworden van de sessies in mij praktijk. 

Energetisch werk

In de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie en het energetisch werk hervond ik mezelf. Het “waarom” van alles wat er was gebeurd, werd langzaam duidelijk. De afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd in Mediumschap, Healing, Acces Bars, Luisterkind en Human Design. Beetje bij beetje leerde ik mijn sensitiviteit inzetten als talent om kinderen, jongeren en ouders bij te staan als spiritueel gids in hun eigen reis. Het aanbod binnen Praktijk Cyn komt dan ook echt vanuit mijn hart en ziel, als moeder en professional.

Leuke weetjes over mij:

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.

- Albert Einstein –

Wie ben ik buiten mijn praktijk? 

Mijn grootste cadeau in dit leven is mama zijn van Rafaël. Genieten van de tijd samen met mijn gezin is voor mij dan ook het allerbelangrijkste. En onze twee teckels horen hier helemaal bij. De dagelijkse wandelingen zijn iedere keer weer een hele uitdaging!  

Echt aandacht hebben voor elkaar is waar het voor mij om draait in het leven – niet alleen in mijn praktijk – maar ook binnen de relaties met familie en vrienden. Voor mij is het regelmatig afspreken en connecten met mijn soulmates zoveel waard. 

Schrijven, lezen en mezelf verdiepen in alles rondom bewustwording, daar vul ik vele vrije uren mee. Verder ben ik het liefst buiten in de natuur. Ik geniet ervan om te wandelen, fietsen of skeeleren. Waarbij de Veluwezoom echt mijn meest favoriete plek is!

Meditatie en yoga zijn voor mij een belangrijk onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Het houdt me alert, in contact met mijn lichaam en brengt me innerlijke rust. 

wie ben ik buiten mijn praktijk

En wat is jouw verhaal?

Hoe ben je hier terecht gekomen? Met welke vragen loop je rond? Waar twijfel je over op dit moment? Welke verandering zou je graag bij jezelf zien, maar welke beslissing durf je niet te nemen?

Voel je vrij om het contactformulier in te vullen en jouw verhaal met mij te delen. Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Ik denk graag met je mee over wat jou verder kan helpen!

Scroll naar boven