De magie van intenties

Intenties

Intenties

In deze blog deel ik graag mijn visie met jou over intenties en wat ze betekenen voor mij. Maar ik ga ook vertellen waarom het soms lastig is en niet lijkt te werken. Voel vooral de uitnodiging om ermee te gaan oefenen.

Ik geloof er namelijk in dat wanneer jij een diep verlangen voelt naar dat wat je ontzettend graag wilt en dit sterker is dan slechts een gedachte, dan zal jij dit aantrekken in jouw leven! 

 

De magie van intenties
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

Intenties

Wat is een intentie?

“Als je iets maar graag genoeg wil, dan vind je een manier om het te krijgen”. Met deze zin wist mijn zoontje al op 4 jarige leeftijd van alles te manifesteren. Hij liet mij hiermee niet alleen zien wat een intentie is, maar ook hoe het werkt. 

Voor mij is het een diep geworteld verlangen wat ik voel naar iets of iemand in mijn leven. Wanneer ik bewust creëer met intenties dan hoor ik mezelf ook vaak zeggen; “Hoe fijn zou het zijn om..”. Als het afgestemd is en ik er volledig op vertrouw dat het komt, dan vindt het mij ook!

Maar veel belangrijker dan deze uitleg is natuurlijk de vraag, wat intenties zijn voor jou? Want ze hebben alles te maken met wat jij voelt én waar je naar verlangt. Het is sterker dan enkel een gedachte aan iets wat je graag wil. Kun je het ook werkelijk voelen in je gehele lichaam?

Toveren met intenties

Voordat ik van huis vertrek om boodschappen te gaan doen, zet ik eerst een intentie: “Ik vind moeiteloos een parkeerplaats dichtbij de ingang met ruimte om achteruit in te parkeren” Probeer jij dit ook wel eens? Het geeft een heerlijk gevoel wanneer dit lukt!

Wanneer je net kennismaakt met intenties of gaat oefenen hiermee, dan kan het fijn zijn om eerst klein te beginnen. Bijvoorbeeld met het manifesteren van die ene parkeerplaats. Op die manier zal je steeds meer vertrouwen én vooral plezier krijgen in het experimenten met intenties.

Intenties werken niet, of toch wel?

Maar doe jij vervolgens ook wat je zelf gevraagd hebt of blijf je doorrijden om nog een beter plekje te vinden? Geloof je überhaupt echt in de intentie of twijfel je ergens nog? Of komt het nog niet op jouw pad, omdat er nog een belangrijke les te leren is? 

Gun jezelf ook de tijd en onderzoek waar de weerstand zit. We hebben als mens namelijk veelal geleerd om te klagen en oordelen, maar niet om te manifesteren. Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn op de intuïtieve ingevingen die je ontvangt en deze te leren volgen.

Verwachtingen versus intenties

Als jij nu denkt aan het woord verwachting – bijvoorbeeld die iemand van jou heeft – wat is dan het eerste wat je hierbij voelt? De energie hiervan is werkelijk anders, dan die van een intentie. Maar wanneer jij verwacht dat de intentie ook écht werkelijkheid wordt, kom je dan van een plek van vertrouwen of controle?

Ons denken is geprogrammeerd op het negatieve, dus het is belangrijk om jezelf daar bewust van te zijn wanneer je een intentie zet. “Die parkeerplaats vind ik nooit op zaterdag, want het is dan altijd zo ontzettend druk in de stad”.

Intenties en jouw gedrag

Jij hebt een positieve en krachtige intentie gezet, maar vertelt vervolgens een verhaal wat dit volledig tegenspreekt. Welke invloed denk je dat dit heeft op jouw intentie? Het zorgt uiteraard voor tegenstrijdigheid. De energie kan niet lekker doorstromen en er ontstaat ruis op de lijn.

Dus wees jezelf niet alleen bewust van wat je denkt en voelt, maar ook wat jij doet. Alles is energie, dus jij hebt veel invloed op jouw intenties en in hoeverre ze werkelijkheid worden. En onthoudt dat dankbaarheid voor wat je mocht ontvangen, de deuren opent naar meer!

Voel jij enorm veel weerstand op dit thema en wil je graag samen onderzoeken met mij wat ervoor nodig is om dit te doorbreken? Voel je vrij om contact op te nemen!

Liefs Cyn

Your intentions create your reality

Podcast over Intenties

Het experiment dat leven heet

Samen met mijn lieve vriendin Anne neem ik je mee op reis in het experiment dat leven heet. In onze podcast delen wij onze persoonlijke ervaringen met je, maar praten wij ook over gezondheid, kinderen, opvoeden, Human Design en nog veel meer.

In deze vijfde aflevering hebben wij het over Intenties, een vervolg op aflevering 1. Ook wij oefenen nog dagelijks in het bewust creëren van ons leven met intenties. Natuurlijk ben je meer dan welkom om te reageren en jouw vraag met ons te delen. Dit kan via Spotify of op Instagram @hetexperimentdatlevenheet.

Ik wens je alvast veel luisterplezier toe!

Liefs Cyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll naar boven