Schuldgevoelens als ouder

Schuldgevoelens

Jezelf schuldig voelen als ouder..

Jij wilt het beste voor jouw kind, maar we kunnen het simpelweg niet altijd goed doen. Soms nemen de schuldgevoelens het dan volledig over van je.. Tijdens de sessies delen ouders vaak hun diepste pijn met mij over de scheiding, een traumatische bevalling, verhuizing, chronische ziekte of overlijden. 

We maken als ouders keuzes en doen dingen vaak vanuit de beste intentie, maar het heeft altijd invloed op onze kinderen. En daar kunnen we ons soms enorm schuldig over voelen. En dat herken ik als moeder maar al te goed..

 

Schuldgevoelens als ouder
Hulp bij opvoeden & opgroeien, Praktijk Cyn

Schuldgevoelens als ouder

Jezelf schuldig voelen

Schuldgevoelens zijn een belangrijk thema in de sessies die ik heb met ouders. Natuurlijk wil jij ook het beste voor jouw kind, maar we kunnen het simpelweg niet altijd goed doen. Ouders delen vaak hun diepste pijn met mij over hun scheiding, de bevalling die erg traumatisch was, de veranderingen in het gezin na een verhuizing of de chronische ziekte van de partner. En als moeder herken ik deze verhalen maar al te goed.. We voelen ons soms zo vreselijk schuldig naar onze kinderen toe, maar de perfecte ouder bestaat niet!

De schuldgevoelens nemen het over

Het is echter zo ontzettend belangrijk om al deze gevoelens wél de ruimte te geven en alles er te laten zijn. Juist het delen met anderen of erover schrijven werkt helend voor jezelf. Anders gaan deze gevoelens niet alleen vastzitten in je (energetisch) lichaam, maar zorgen ze er tevens voor dat je niet vooruit komt in het leven. Dan nemen zij de regie over van jou. En dit kan niet alleen resulteren in depressiviteit of angst, maar ook leiden tot spijsverteringsklachten, slecht slapen of een hoge bloeddruk.

Wat ligt er op je hart

Onlangs kwam er een moeder in mijn praktijk met de vraag waarom zij zoveel moeite had met afvallen. Zelfs na het meest strenge dieet en het verliezen van de nodige kilo’s zaten deze er binnen no – time weer aan. Tijdens een opstelling werd zij zich bewust van de schuldgevoelens die ze lang had onderdrukt en alle woorden die zij letterlijk had ingeslikt. Voor het eerst durfde zij hardop uit te spreken wat haar op het hart lag.

Schuldgevoelens ruimte geven

Eindelijk durfde ze woorden te geven aan haar gevoelens en alle tranen toe te laten. Terwijl ze zich uitsprak, voelde ze zich misselijk worden. De emoties kwamen letterlijk in beweging en zochten een weg naar buiten. Daarna ontstond er ruimte en konden we haar ervaring in een ander licht te plaatsen. Er zat namelijk een belangrijke liefdevolle boodschap in voor mijn klant. Ze had de juiste beslissing genomen en mocht deze ervaring eindelijk in liefde loslaten.

Schuldgevoelens als uitnodiging

Waar jij jezelf als ouder ook schuldig over voelt, weet dat iedere ervaring je enkel iets wil laten inzien en ten alle tijden een boodschap heeft. Maar wanneer deze schuldgevoelens jou doen en laten negatief beïnvloeden, dan is dit een uitnodiging om te luisteren naar wat het jou wil leren. En daarin sta ik je graag bij tijdens een Soul Sessie. Aan de hand van een opstelling luisteren we samen naar het verhaal.

Voel jij deze uitnodiging? Neem dan zeker contact op. Vraag hieronder alvast de gratis meditatie aan om te ervaren hoe het is om met mij te werken.  

 

Liefs Cyn

Echte liefde kent geen schuldgevoel

Gratis Meditatie

Reflecteer op je eigen inzichten & ervaringen

In deze liefdevolle meditatie kunnen je alvast kennis maken met mij en ervaren hoe het voelt om samen te reizen.

Jij mag heerlijk ontspannen en tot rust komen. De Healing Energie geeft jou precies wat je nodig hebt in dat moment.

Liefs Cyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll naar boven